М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Класичний рецепт на сковороді

Якщо немає можливості або бажання випікати м’ясо по-французьки з курки в духовці або мультиварці можна скористатися сковородою.

Потрібні такі інгредієнти:

  • Курча (філейна частина) – 0,6 кг
  • Сир (твердих сортів) – 0,15 кг
  • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
  • Часник – 1 зубч.
  • Сметана – 150 мл або 2 ст. л.
  • Спеції, перець мелений, сіль за смаком

Покрокове приготування:

  • Очищені цибулини промити і нашаткувати найтоншими кільцями і півкільцями.
  • На дно великої сковороди, бажано з антипригарним покриттям, викласти шаром цибульні кільця.
  • Куряче філе промити, підсушити паперовим рушником і розрізати на середні шматочки.
  • Обернути м’ясо в целофан і потихеньку відбити з двох сторін.
  • Кожен шматочок посолити, поперчити і викласти поверх цибулі на сковороду.
  • Для приготування заливального соусу необхідно змішати сметану з водою (1ст.л.), часник, продавлений через прес, сіль.
  • Залити сметанним соусом м’ясо курки, зверху посипати тертий сир.
  • Поставити сковороду на плиту, щільно закрити кришкою і готувати на маленькому вогні близько 40 хвилин.
  • Дивіться також:  Цибульний пиріг – 13 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху