Класичний рецепт на сковороді

Якщо немає можливості або бажання випікати м’ясо по-французьки з курки в духовці або мультиварці можна скористатися сковородою.
Потрібні такі інгредієнти:
- Курча (філейна частина) – 0,6 кг
- Сир (твердих сортів) – 0,15 кг
- Цибуля-ріпка – 2 середні головки
- Часник – 1 зубч.
- Сметана – 150 мл або 2 ст. л.
- Спеції, перець мелений, сіль за смаком
Покрокове приготування:
Очищені цибулини промити і нашаткувати найтоншими кільцями і півкільцями.
На дно великої сковороди, бажано з антипригарним покриттям, викласти шаром цибульні кільця.
Куряче філе промити, підсушити паперовим рушником і розрізати на середні шматочки.
Обернути м’ясо в целофан і потихеньку відбити з двох сторін.
Кожен шматочок посолити, поперчити і викласти поверх цибулі на сковороду.
Для приготування заливального соусу необхідно змішати сметану з водою (1ст.л.), часник, продавлений через прес, сіль.
Залити сметанним соусом м’ясо курки, зверху посипати тертий сир.
Поставити сковороду на плиту, щільно закрити кришкою і готувати на маленькому вогні близько 40 хвилин.