М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

М’ясо по-французьки з помідорами

Додавання цього червоного, соковитого овоча зробить блюдо ще більш пікантним і апетитним.

Необхідно підготувати наступні інгредієнти:

  • Курча (філейна частина) – 0,8 кг
  • Сир (твердих сортів) – 0,2 кг
  • Томати – 0,7 кг
  • Цибуля-ріпка – 3 головки середні
  • Часник – 2 зубч.
  • Майонез – 200 гр
  • Олію (соняшникову або вершкове) – 30 мл
  • Спеції, перець мелений, сіль за смаком

Покрокове приготування страви:

  • Очищений від лушпиння цибулі, промиваємо та нарізаємо прозорими кільцями.
  • З помідорів зняти шкірку, для цього занурити кожен овоч на півхвилини в киплячу воду. Очищені помідори порізати тонко на часточки.
  • Для приготування маринаду узяти майонез, змішати його з подрібненими зубчиками часнику, додати сіль і перець.
  • Філейну частину курки поділити на красиві середні шматочки, відбити молоточком з двох сторін.
  • Деко або іншу велику вогнетривку форму змастити олією.
  • Нижнім шаром викласти відбивні, м’ясні, змастити їх рясно майонезним соусом, розкласти рівномірно цибулю, вище помідорні часточки і зверху посипати тертим сиром.
  • Поставити деко в розігріту до 180С духовку і випікати 40-50 хвилин.
  • Готового блюда дати трохи охолонути і подавати це дуже смачне м’ясо до столу!
  • Дивіться також:  Карбонат свинячий – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
    Прокрутка до верху