Як готувати м’ясо по-французьки з курячим фаршем?



Якщо під рукою не виявилося частина філе курочки, то її вигідно зможе замінити курячий фарш, на який підуть шматочки різної величини, а готову страву буде м’якше і соковитіше.
Знадобляться наступні продукти:
- Фарш курячий – 0,4 кг
- Картопля – 4 бульби
- Томати – 4 шт.
- Сир (твердих сортів) – 0,2 кг
- Сметана або майонез – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля-ріпка – 2 середні головки
- Масло вершкове – 30 гр
- Спеції, перець мелений, сіль за смаком
Покроковий кулінарний процес:
Необхідно підготувати всі шари для запікання окремо. Очищену цибулю гострим ножем ріжемо на тоненькі кільця.
З томатів знімаємо шкірку, для цього в кип’ячену воду кладемо помідор на півхвилини і виймаємо. Ріжемо тонкими часточками.
Бульби картоплі очистити, промити і нашаткувати скибочками, щоб просвічувалися.
Для м’ясної заливки необхідно сметану перемішати з курячим яйцем, меленим перцем, сіллю.
У деко, заздалегідь змащений маслом, викладаємо на дно скибочки картопляних бульб, солимо, перчимо. Верхнім шаром розкладаємо рівномірно цибулю.
Курячим фаршем закриваємо цибульні кільця.
Шматочки помідорів розподіляємо по всій поверхні фаршу.
Вміст дека заливаємо сметанним соусом.
Температуру в духовій печі виставити 190С і випікати 45 хвилин.
Витягнути деко, присипати запечену масу тертим сиром і відправити запікатися до утворення золотистої скоринки.
Смачне, соковите блюдо подається гарячим або трохи остившім.