М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Як готувати м’ясо по-французьки з курячим фаршем?



 

Якщо під рукою не виявилося частина філе курочки, то її вигідно зможе замінити курячий фарш, на який підуть шматочки різної величини, а готову страву буде м’якше і соковитіше.

Знадобляться наступні продукти:

  • Фарш курячий – 0,4 кг
  • Картопля – 4 бульби
  • Томати – 4 шт.
  • Сир (твердих сортів) – 0,2 кг
  • Сметана або майонез – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
  • Масло вершкове – 30 гр
  • Спеції, перець мелений, сіль за смаком

Покроковий кулінарний процес:

  • Необхідно підготувати всі шари для запікання окремо. Очищену цибулю гострим ножем ріжемо на тоненькі кільця.
  • З томатів знімаємо шкірку, для цього в кип’ячену воду кладемо помідор на півхвилини і виймаємо. Ріжемо тонкими часточками.
  • Бульби картоплі очистити, промити і нашаткувати скибочками, щоб просвічувалися.
  • Для м’ясної заливки необхідно сметану перемішати з курячим яйцем, меленим перцем, сіллю.
  • У деко, заздалегідь змащений маслом, викладаємо на дно скибочки картопляних бульб, солимо, перчимо. Верхнім шаром розкладаємо рівномірно цибулю.
  • Курячим фаршем закриваємо цибульні кільця.
  • Шматочки помідорів розподіляємо по всій поверхні фаршу.
  • Вміст дека заливаємо сметанним соусом.
  • Температуру в духовій печі виставити 190С і випікати 45 хвилин.
  • Витягнути деко, присипати запечену масу тертим сиром і відправити запікатися до утворення золотистої скоринки.
  • Смачне, соковите блюдо подається гарячим або трохи остившім.

    Дивіться також:  Відбивні зі свинини в духовці — 10 рецептів приготування
    Прокрутка до верху