М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Куряче філе з ананасом та сиром по-французьки

 

Є бажання приготувати м’ясо по-французьки з «родзинкою», щоб здивувати і порадувати гостей? На допомогу прийде тропічний фрукт – ананас, смак якого гармонує з будь-яким м’ясом.

Необхідно підготувати наступні продукти:

  • Курча (філейна частина) – 0,5 кг
  • Ананаси (консервовані) — 1 банка (500 гр)
  • Сир (твердих сортів) – 0,1 кг
  • Сметана або майонез – 100 мл
  • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Спеції, мелений перець, сіль за смаком

Покрокове приготування:

  • Консервовані ананаси (кільця чи півкільця) дістати з банки і порізати уздовж навпіл, щоб з одного шматочка вийшло два.
  • Очищений цибулю тонко нарізати півкільцями. Є три види використання лука це – у сирому вигляді, маринованому і обсмаженому. Маринад приготувати так: оцет 9% розвести водою 1/1 і додати сіль, нарізану цибулю промаринувати 10 хвилин.
  • Щоб приготувати соус, необхідно сметану змішати з меленим перцем і сіллю або використовувати майонез.
  • Филейное м’ясо порізати на порційні шматочки, акуратно відбити. Кожен шматочок промазати сумішшю солі і спецій.
  • Вершковим маслом промазати велику форму для запікання.
  • Нижнім шаром викласти рівномірно цибульні кільця.
  • На цибулю розмістити курячі відбивні щільно один до одного.
  • М’ясо промазати сметанним соусом або майонезом.
  • Анансовими прикрасити часточками кожен шматочок курячого філе.
  • Зверху посипати тертим сиром.
  • Температуру духовий печі вибрати 190С, і залишити продукти випікатися 40 хвилин.
  • Готове м’ясо порізати на апетитні шматочки і можна подавати в гарячому або теплому вигляді.

    Дивіться також:  Тарталетки з крабовими паличками – 8 рецептів приготування
    Прокрутка до верху