Куряче філе з ананасом та сиром по-французьки

Є бажання приготувати м’ясо по-французьки з «родзинкою», щоб здивувати і порадувати гостей? На допомогу прийде тропічний фрукт – ананас, смак якого гармонує з будь-яким м’ясом.
Необхідно підготувати наступні продукти:
- Курча (філейна частина) – 0,5 кг
- Ананаси (консервовані) — 1 банка (500 гр)
- Сир (твердих сортів) – 0,1 кг
- Сметана або майонез – 100 мл
- Цибуля-ріпка – 2 середні головки
- Вершкове масло – 30 гр
- Спеції, мелений перець, сіль за смаком
Покрокове приготування:
Консервовані ананаси (кільця чи півкільця) дістати з банки і порізати уздовж навпіл, щоб з одного шматочка вийшло два.
Очищений цибулю тонко нарізати півкільцями. Є три види використання лука це – у сирому вигляді, маринованому і обсмаженому. Маринад приготувати так: оцет 9% розвести водою 1/1 і додати сіль, нарізану цибулю промаринувати 10 хвилин.
Щоб приготувати соус, необхідно сметану змішати з меленим перцем і сіллю або використовувати майонез.
Филейное м’ясо порізати на порційні шматочки, акуратно відбити. Кожен шматочок промазати сумішшю солі і спецій.
Вершковим маслом промазати велику форму для запікання.
Нижнім шаром викласти рівномірно цибульні кільця.
На цибулю розмістити курячі відбивні щільно один до одного.
М’ясо промазати сметанним соусом або майонезом.
Анансовими прикрасити часточками кожен шматочок курячого філе.
Зверху посипати тертим сиром.
Температуру духовий печі вибрати 190С, і залишити продукти випікатися 40 хвилин.
Готове м’ясо порізати на апетитні шматочки і можна подавати в гарячому або теплому вигляді.