М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Рецепт з курки з картоплею

Це блюдо назвемо «два в одному», гарнір упереміш з м’ясом. Виходить шарувата і оригінальна запечена маса.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • Курча (філейна частина) – 0,4 кг
  • Картопля – 4 бульби
  • Сир (твердих сортів) – 0,1 кг
  • Сметана або майонез – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
  • Соняшникова олія – 40 гр
  • Спеції, мелений перець, сіль за смаком

Покроковий рецепт:

  • Шматочки м’яса з філейної частини курки ніжно відбити молоточком. М’ясо перед відбиванням можна загорнути в харчову плівку, так воно залишиться цілим, і не буде розбризкуватися сік.
  • З суміші рослинної олії, солі і меленого перцю зробити маринад і промазати їм всі шматки м’яса. Маринуватися відбивні повинні не менше 10 хвилин.
  • Очищену картоплю порізати тонкими часточками, щоб в процесі приготування він не був сируватим.
  • Цибулю подрібнити на тонкі півкільця.
  • Деко, заздалегідь промазанный маслом, розкласти нарізаний картопля. Присипати його сіллю і меленим перцем.
  • Зверху на картоплю викласти весь подрібнену цибулю.
  • Закрити шари цибулі і картоплі м’ясними промаринованными відбивними, викладеними щільно один до одного.
  • Промазати всю масу щедро майонезом або сметаною і випікати в духовці, розпеченій до 180С на 30 хвилин.
  • Припечену масу присипати сиром, подрібненим на тертці і повернути в духовку.
  • Через 10 хвилин розплавився сир покриється золотистою скоринкою. Це означає, що м’ясо по-французьки з картоплею можна подавати до столу.
  • Приємного апетиту!

    Дивіться також:  Ескалоп з свинини – 7 правильних рецептів приготування
    Прокрутка до верху