Рецепт з курки з картоплею

Це блюдо назвемо «два в одному», гарнір упереміш з м’ясом. Виходить шарувата і оригінальна запечена маса.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- Курча (філейна частина) – 0,4 кг
- Картопля – 4 бульби
- Сир (твердих сортів) – 0,1 кг
- Сметана або майонез – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля-ріпка – 2 середні головки
- Соняшникова олія – 40 гр
- Спеції, мелений перець, сіль за смаком
Покроковий рецепт:
Шматочки м’яса з філейної частини курки ніжно відбити молоточком. М’ясо перед відбиванням можна загорнути в харчову плівку, так воно залишиться цілим, і не буде розбризкуватися сік.
З суміші рослинної олії, солі і меленого перцю зробити маринад і промазати їм всі шматки м’яса. Маринуватися відбивні повинні не менше 10 хвилин.
Очищену картоплю порізати тонкими часточками, щоб в процесі приготування він не був сируватим.
Цибулю подрібнити на тонкі півкільця.
Деко, заздалегідь промазанный маслом, розкласти нарізаний картопля. Присипати його сіллю і меленим перцем.
Зверху на картоплю викласти весь подрібнену цибулю.
Закрити шари цибулі і картоплі м’ясними промаринованными відбивними, викладеними щільно один до одного.
Промазати всю масу щедро майонезом або сметаною і випікати в духовці, розпеченій до 180С на 30 хвилин.
Припечену масу присипати сиром, подрібненим на тертці і повернути в духовку.
Через 10 хвилин розплавився сир покриється золотистою скоринкою. Це означає, що м’ясо по-французьки з картоплею можна подавати до столу.
Приємного апетиту!