М’ясо, запечене з помідорами і сиром
Інгредієнти: 2 великих стиглих помідора, велика біла цибулина, 440 г свинячої корейки без кістки, 120 – 140 г сиру, 1 – 3 зубчики часнику, по 2 ст. л. оливкової майонезу і сметани, щіпка суміші італійських трав, сіль.
- Промита свинина ретельно з усіх боків підсушується паперовими рушниками. Шматок м’яса ріжеться порційними шматками – плоскими і широкими. Оптимальна товщина для них – 1 див.
- Найлегше нарізати свинину, коли вона ще не до кінця розморозилася в центрі. Тоді скибочки гарантовано вийдуть акуратними і рівними.
- Підготовлена свинина відбивається тупою стороною спеціального молоточка. Головне, не перестаратися і не залишити в скибочках діри. Відбивні зі всіх сторін натираються сумішшю з солі і італійських мелених трав.
- М’ясо укладається на глибоке деко.
- Окремо з’єднується майонез і сметана, а також натертий на дрібній тертці часник. Отриманим соусом ретельно промащується кожен шматок свинини.
- Цибуля чиститься, миється і нарізати досить великими кільцями. Всі вони обсмажуються на розігрітій олії до м’якості та легкого золотавості. Готові кільця також розподіляються по м’ясу.
- Зверху розкладаються кружечки помідорів.
- М’ясо під «шубою» з овочів і соусу переставляється в сильно розігріту духовку приблизно на 20 — 22 хвилини.
- Далі шматочки засипаються тертим сиром і повертаються в духовку ще хвилин на 14 – 17.
Частування прикрашається зеленню і подається до столу порційно.