Свиняча шия, запечена на луці
Інгредієнти: 1 кг свинячої шиї, 60 г сиру, велика морквина, 2 цибулини, 7 картоплин, кухонна сіль, великий помідор, 3 ст. л. рафінованої олії, ½ ст. л. майонезу і гірчиці, свіжа зелень, половина склянки води, чорний перець.
- Шматок свинини ріжеться на чотири великих скибочки. Вони з усіх боків обмащуються маслом з кухонною сіллю і чорним перцем.
- Всі овочі, крім томатів, чистяться, миються і шинкують найтоншої довгою соломкою. Потім змішуються з рештою олією, також солятся і перчатся.
- На деко, застелений промасленим пергаментним папером, висипається овочева соломка. Зверху укладається підготовлена шийка. На деко вливається вказану кількість води. Зверху страву покривається одним шаром фольги.
- М’ясо переміщається в сильно розігріту духовку. Далі воно буде готуватися 85 – 95 хвилин при 190 – 200 градусах.
- В цей час ріжуться кубиками сир та помідор разом з шкіркою. До продуктів додається майонез, гірчиця, подрібнена зелень, сіль. Всі вони добре перемішуються.
- Не вимикаючи духовку, витягується назовні м’ясо. Фольга знімається. На шматочки свинини викладається «салат» з минулого кроку.
Ще через 20 – 25 хвилин страва буде повністю готове.