Соковита буженина у фользі
Інгредієнти: 1,7 кг шийної частини свинини, 3 ст. л. солодкої гірчиці, 2 ст. л. морської солі, стільки ж олії соняшнику, по 1 ст. л. тростинного цукру і соєвого соусу, 3 зуб. часнику, 5 – 6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочка, малий. л. солодкої меленої паприки, гострого перцю, мускатного горіха, насіння гірчиці, сушеного орегано, коріандру, сушеної м’яти і кінзи, 2 мал. ложки соку лайма.
- М’ясо цілим шматком поливається половиною лаймового соку, натирається тростинним цукром і сіллю. Зверху вона заливається холодною водою. Додається лаврушка і класичний чорний перець горошком. У такому вигляді свинина на годину залишають прямо на столі.
- Через зазначений час м’ясо підсушується рушниками з паперу, для фіксації форми шматка воно обв’язується мотузкою. У кожного отриманого ланки робляться надрізи, які заповнюються подрібненим часником.
- В свинину втирається соєвий соус, після чого вона залишається на столі ще на 40 – 45 хвилин.
- В цей час всі сухі компоненти подрібнюються в ступці. До них додається солодка гірчиця і щіпка тростинного цукру. Також вливається залишився лаймовий сік, масло і трохи води. Консистенція маси повинна вийти зручною для обмазування м’яса.
- Свинина покривається пряним соусом, замотується в плівку і забирається в холод на всю ніч. Якщо є можливість, краще залишити заготовку на добу.
- Потім плівка замінюється фольгою, і буженина відправляється запікатися в духовку на 2 – 2,5 години при середній температурі.
- Далі вона готується ще півгодини вже без покриття. В процесі свинина поливається соком, що виділився.
- Ще 13 – 14 годин буженина буде остуджуватися в прохолоді, загорнута в новий шар фольги.
Далі м’ясо можна нарізати порційно і пригощатися.