Яловичина з грибами в листковому тісті
Інгредієнти: кіло яловичої вирізки, 2 мал. ложки кам’яної солі, шматочок злив. масла, цибулина, 270 г печериць, 80 г сушених білих грибів, заздалегідь розмочених у воді, суміш перців, 70 мл хересу, пачка магазинного листкового тіста (на 400 м), велике яйце.
- М’ясо цілим шматком солиться, перчится, обв’язується нитками, щоб яловичина зберегла форму в процесі смаження.
- На дуже сильному вогні м’ясної шматок засмажується з усіх боків до скоринки. На весь процес піде 7 – 9 хвилин.
- У тій же сковороді на вершковому маслі смажаться шматочки грибів (і сушених і свіжих) з цибулею. Маса солиться. До компонентів вливається херес. Вони нудяться на вогні до випаровування всієї рідини.
- Тісто розкочується на горизонтальній поверхні. Посередині заготовки розсипається половина постигла грибний піджарки. На неї укладається м’ясо цілим шматком (вже без ниток). На яловичину висипаються залишилися гриби.
- Над м’ясом скріплюються краї тіста. Шов добре защипывается.
- Заготівля забирається в холод на годину.
- Яловичина переміщається на деко, застелене фольгою, швом донизу. Зверху тісто змащують збитим сирим яйцем.
М’ясо запікається в дуже гарячій печі трохи менше години.