Запікаємо м’ясо з чорносливом
Інгредієнти:730 г свинячого ошийка, 1 ст. л. російської гірчиці і стільки ж французької, 130 г чорносливу без кісточок, 4 зубчики часнику, сіль, перець, 6 ст. л. майонезу.
- Вимитий чорнослив на 15 хвилин заливається гарячою водою.
- Гірчиця двох видів, сіль, майонез і перець змішуються. До них додається роздавлений свіжий часник. Продукти перемішуються віночком.
- М’ясо, розрізане не до кінця «гармошкою» натирається маринадом з попереднього кроку. Воно укладається на фольгу.
- В прорізі вставляються шматочки чорносливу.
- Фольга щільно згортається, і свинина «відпочиває» в прохолоді з вечора до ранку.
Вранці м’ясо з чорносливом відправляється в дуже гарячий духовий шафа на 50 хвилин. Після розгортаючи фольги, страва печеться ще хвилин 15 – 17.