М’ясо в горщиках із чорносливом
Інгредієнти на півкіло свинини:
- 3 ріпчасті цибулини;
- 1 морквина;
- 8 шт. чорносливу без кісточок;
- 7 – 8 картоплин;
- 6 лаврових листочків;
- велика сіль;
- 1 пучок свіжої зелені;
- очищена вода;
- майонез;
- спеції.
Приготування:
- М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажити на розігрітому жирі. Додати до свинини спеції і сіль.
- Чорнослив добре промити і порізати великими шматочками.
- Моркву потерти. Цибуля довільно подрібнити.
- На дно горщиків викласти м’ясо, потім цибулю і за кілька шматочків сухофруктів.
- На чорнослив висипати моркву і порізану зелень.
- У кожен горщик додати по лавровому листу.
- Розподілити на інші інгредієнти кубики картоплі і промазати їх майонезом
- Залити горщики на 2/3 підсоленою водою.
Запікати частування під кришкою при високій температурі 90 хвилин. Подавати до столу прямо в горщиках.