Баранина в вершково-грибному соусі
Баранина — примхлива м’ясо, тому якщо немає можливості купити свіжого барана прямо з ферми, то краще всього до баранячим ребрышкам подавати соус.
Таке м’ясо можна приготувати за вищенаведеним рецептом, а ось для соусу знадобляться наступні інгредієнти:
- печериці – 400 г;
- вершки 33% — 200 мл;
- сіль і білий перець.
Такі жирні вершки додадуть заправці насичений смак, хоча при бажанні можна взяти і продукт меншої жирності.
- Печериці нарізати пластинками.
- На сковороду вилити чайну ложку вершків, трохи води і викласти туди гриби.
- Постійно помішуючи, довести гриби до м’якості.
- Вилити до них вершки, проварити дві – три хвилини і відразу зняти з вогню.
- Додати сіль і перець.
Цікаво, що такий простий соус відмінно гармонує як з бараниною, так і з іншими видами м’яса.