Свинячий шашлик в духовці
При слові «шашлик» більшість людей уявляє собі вилазку на природу, але, коли погода не сприяє прогулянкам, таке блюдо можна легко приготувати в духовці. Для шашлику найкраще взяти свинячу шию, яку перед запіканням потрібно обов’язково маринувати.
Кілька варіантів маринаду.
- лимонний сік + лимонний перець + сіль + газована вода;
- кефір + білий перець;
- майонез + сіль.
Перед тим як маринувати м’ясо, його необхідно промити і нарізати на порційні шматки. В маринаді воно витримується близько однієї години, можна і 1,5 години. Потім надлишки маринаду варто видалити, м’ясо насадити на шпажки і запікати в духовці над деко з високими бортами приблизно 1 годину.