Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах

Зі збитими вершками

Мафіни, прикрашене збитими вершками — це справжні міні-тортики, які будуть ефектно виглядати на будь-якому святковому столі.

Склад:

  • 460 г борошна;
  • 220 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 200 мл молока;
  • 200 мл питної води;
  • 10 г соди;
  • 3 г солі;
  • 5 мл ванільного екстракту;
  • 200 мл кукурудзяної олії;
  • 200 мл вершків для збивання;
  • 80 г цукрової пудри.

Хід приготування.

  • По містку чашку насипають борошно, цукор, сіль.
  • Окремо збивають яйця з ванільним екстрактом, молоком, водою і маслом.
  • В центрі сухої суміші роблять поглиблення і вилити туди рідкий склад. Перемішують до консистенції без грудочок.
  • Тісто розливають по формах, заповнюючи їх наполовину.
  • Мафіни випікають при 180°С третину години.
  • Вершки збивають міксером, частинами засинаючи пудру.
  • За допомогою кондитерського мішка збитими вершками прикрашають остиглі мафіни.
Дивіться також:  Мафіни з сиром – 8 простих і смачних рецептів