Зі збитими вершками
Мафіни, прикрашене збитими вершками — це справжні міні-тортики, які будуть ефектно виглядати на будь-якому святковому столі.
Склад:
- 460 г борошна;
- 220 г цукру;
- 2 яйця;
- 200 мл молока;
- 200 мл питної води;
- 10 г соди;
- 3 г солі;
- 5 мл ванільного екстракту;
- 200 мл кукурудзяної олії;
- 200 мл вершків для збивання;
- 80 г цукрової пудри.
Хід приготування.
- По містку чашку насипають борошно, цукор, сіль.
- Окремо збивають яйця з ванільним екстрактом, молоком, водою і маслом.
- В центрі сухої суміші роблять поглиблення і вилити туди рідкий склад. Перемішують до консистенції без грудочок.
- Тісто розливають по формах, заповнюючи їх наполовину.
- Мафіни випікають при 180°С третину години.
- Вершки збивають міксером, частинами засинаючи пудру.
- За допомогою кондитерського мішка збитими вершками прикрашають остиглі мафіни.