Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Готуємо мафіни з лимонним смаком

Чудові міні-кекси з пікантним відтінком цитрусових плодів, оригінальним зовнішнім виглядом. У готовому вигляді здобні вироби немов наповнені сонячними промінчиками.

Інгредієнти:

  • свіжа сметана (15%) — 200 г;
  • масло рослинне — 100 мл;
  • яйця — 4 шт.;
  • просеянная борошно — 300 г;
  • ванілін;
  • розпушувач — 10 г;
  • звичайний цукор — 300 г;
  • лимони — 2 шт.

Приготування:

  • Зчищають з шкірки лимонів цедру, з плодів вичавлюємо сік.
  • У зручній посуді змішуємо просіяне борошно, розпушувач і ванілін.
  • Міксером збиваємо білий цукор і яйця, після чого додаємо масло, цедру, сік лимонів. Перемішуємо вінчиком продукти, потім приєднуємо борошняний склад, вводимо сметану, отримуємо гладку однорідну масу.
  • Випікаємо 25 хвилин при 200 °C.
Дивіться також:  Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху