Пісні морквяні мафіни
Ці дивовижні вироби не потребують яєчних і молочних компонентах. Випічка виходить трохи волога, але дуже розсипчаста і приємно солодка.
Інгредієнти:
- сік апельсина — 230 г;
- звичайний цукор — 200 г;
- цедра лимона — 1 ч. л.;
- курага та горіхи (волоські або фундук) — по 100 г;
- морква — 250 г;
- пісне масло — 100 г;
- імбир і лаванда — по ½ ч. л.;
- борошно — 200 г;
- сік лимона — 3 ст. л.
Приготування:
- Курагу залишаємо на годину в очищеній воді.
- Збиваємо міксером цукор (150 г), дрібно терту моркву, мелений імбир, цедру лимона, апельсиновий (яблучний) сік, рослинний жир. Отримуємо кремоподібну масу.
- В окремий посуд поміщаємо подрібнені горішки, шматочки кураги, погашену оцтом соду, морквяний складу. Перемішуємо компоненти тіста, потім поступово приєднуємо борошно. Бажано використовувати суміш з цілісно зернового і пшеничного продукту в рівній кількості.
- Висипаємо в сотейник 50 г білого цукру, додаємо сушену лаванду і сік лимона, нагріваємо продукти до загустів стану, охолоджуємо глазур.
- Приготоване тісто розміщуємо по формах, заповнюючи до 2/3 об’єму, випікаємо кекси 25 хвилин (75 °C).
Остиглі морквяні вироби покриваємо глазур’ю. Для любителів солодкого випічку можна прикрасити розтопленим шоколадом.