Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Пісні морквяні мафіни

Ці дивовижні вироби не потребують яєчних і молочних компонентах. Випічка виходить трохи волога, але дуже розсипчаста і приємно солодка.

Інгредієнти:

  • сік апельсина — 230 г;
  • звичайний цукор — 200 г;
  • цедра лимона — 1 ч. л.;
  • курага та горіхи (волоські або фундук) — по 100 г;
  • морква — 250 г;
  • пісне масло — 100 г;
  • імбир і лаванда — по ½ ч. л.;
  • борошно — 200 г;
  • сік лимона — 3 ст. л.

Приготування:

  • Курагу залишаємо на годину в очищеній воді.
  • Збиваємо міксером цукор (150 г), дрібно терту моркву, мелений імбир, цедру лимона, апельсиновий (яблучний) сік, рослинний жир. Отримуємо кремоподібну масу.
  • В окремий посуд поміщаємо подрібнені горішки, шматочки кураги, погашену оцтом соду, морквяний складу. Перемішуємо компоненти тіста, потім поступово приєднуємо борошно. Бажано використовувати суміш з цілісно зернового і пшеничного продукту в рівній кількості.
  • Висипаємо в сотейник 50 г білого цукру, додаємо сушену лаванду і сік лимона, нагріваємо продукти до загустів стану, охолоджуємо глазур.
  • Приготоване тісто розміщуємо по формах, заповнюючи до 2/3 об’єму, випікаємо кекси 25 хвилин (75 °C).

Остиглі морквяні вироби покриваємо глазур’ю. Для любителів солодкого випічку можна прикрасити розтопленим шоколадом.

Дивіться також:  Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху