Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Незвичайні краффины з корицею

Щасливий «союз», укладений між мафінами та круасанами, явив світу розкішні кондитерські вироби — краффины. Вийшло гармонійне єднання витонченої форми і чарівного смаку!

Інгредієнти:

  • білий цукор — 40 г;
  • незбиране молоко — 100 г;
  • яйце;
  • масло вершкове — 60 г;
  • швидкі (сухі дріжджі — 4 г;
  • борошно — 170 г;
  • пакетик ваніліну;
  • кориця, пудра цукру, щіпка солі.

Приготування:

  • У просіяне борошно додаємо сіль, ванілін, білий цукор. У центрі гірки робимо невелике поглиблення, куди поміщаємо яйце, 30 г нарізаного шматочками вершкового жиру, швидкі дріжджі.
  • Вливаємо незбиране молоко, перемішуємо продукти. Заміс тіста робимо руками як того вимагають принципи класичного виготовлення як мафінів, так і краффинов. Міксер з насадкою у вигляді лопатей використовуємо у виняткових випадках.
  • Накриваємо плівкою продукт, залишаємо в теплі для «дозрівання».
  • Посипаємо стіл борошном, піднялося в два рази тісто ділимо його на невеликі однакові колобки. Беремо одну частину, розкачуємо тонку (1,5 мм) овальну корж довжиною до 40 см, шириною до 25 див.
  • Змащуємо лист свіжим маслом, посипаємо білим цукром і корицею, звертаємо тісто рулетом, витягаючи його в різні боки, збільшуючи довжину до 20 см. Поділяємо трубочку по довжині. Скручуємо заготовки розрізом назовні, направляючи один кінець всередину по колу. Таким способом використовуємо все тісто.
  • Булочки-трояндочки викладаємо у форми. Випікаємо здобу 25 хвилин при 200 °C.

Остиглі краффины посипаємо пудрою.

Дивіться також:  Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху