Мафіни з родзинками
Інгредієнти:
- вершки (8%) — 40 г;
- масло вершкове — 100 г;
- просеянная борошно — 400 г;
- родзинки — ½ граненого склянки;
- ванілін — 15 г;
- яйце;
- розпушувач.
Приготування:
- Перш за все, на півгодини заливаємо родзинки гарячою водою, після чого просушуємо на серветці.
- Збиваємо звичайний цукор, ванілін і яйце до пишної піни.
- Продовжуємо роботу міксером, додаючи розтоплене масло і вершки. Приєднуємо просіяне борошно з розпушувачем, висипаємо родзинки, кількома рухами розподіляємо ягідки по всьому приготовленого складу.
- Розміщуємо тісто у формочки, відправляємо в духовку на 25 хвилин (180 °C).
Остиглу випічку при бажанні поливаємо шоколадною помадкою, яку можна вибрати в кондитерських магазинах. Такі булочки особливо гарні!
Класичний рецепт мафінів популярний не тільки у любителів цього чудового ласощі, але у всіх, хто прагне створити свій, авторський кулінарний шедевр.