Американські мафіни з чорницею
Інгредієнти:
- мускатний горішок або інші мелені спеції — ½ ч. л.;
- звичайний цукор — 150 г;
- просеянная борошно — 250 г;
- сіль — ½ ч. л.;
- незбиране молоко — 170 мл;
- олія (оливкова або соняшникова) — 100 г;
- ванільний екстракт (інший ароматизатор);
- яйце;
- чорниця — 1 стакан.
Приготування:
- Просіюємо в миску борошно, додаємо розпушувач, тертий мускатний горішок, сіль. Ретельно з’єднуємо компоненти.
- Вбиваємо в сотейник яйце, вливаємо незбиране молоко, свіже масло, ванільний екстракт, заважаємо з тієї ж сумлінністю, але не збиваємо.
- Далі «вологу» суміш вводимо в сухий склад. Ні в якому разі не навпаки! Добре перемішуємо компоненти тесту, для чого робимо дерев’яною лопаткою до 15 кіл.
- Тепер викладаємо чорницю, легкими рухами розподіляємо ягоди по всій масі. Однорідності складу американський класичний рецепт мафінів не вимагає.
- Розкладаємо тісто по формах. Цього разу сповна заповнюємо силіконові, паперові або металеві ємності. Випікаємо до 15 хвилин (200 °C). Охолоджені вироби викладаємо на решітку.
Оскільки ми не пошкодували здоби, пишні булочки обзавелися апетитними «шапочками», з складок яких кокетливо визирають чорненькі з синюватим відтінком ягідки.