Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Американські мафіни з чорницею

Інгредієнти:

  • мускатний горішок або інші мелені спеції — ½ ч. л.;
  • звичайний цукор — 150 г;
  • просеянная борошно — 250 г;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • незбиране молоко — 170 мл;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 100 г;
  • ванільний екстракт (інший ароматизатор);
  • яйце;
  • чорниця — 1 стакан.

Приготування:

  • Просіюємо в миску борошно, додаємо розпушувач, тертий мускатний горішок, сіль. Ретельно з’єднуємо компоненти.
  • Вбиваємо в сотейник яйце, вливаємо незбиране молоко, свіже масло, ванільний екстракт, заважаємо з тієї ж сумлінністю, але не збиваємо.
  • Далі «вологу» суміш вводимо в сухий склад. Ні в якому разі не навпаки! Добре перемішуємо компоненти тесту, для чого робимо дерев’яною лопаткою до 15 кіл.
  • Тепер викладаємо чорницю, легкими рухами розподіляємо ягоди по всій масі. Однорідності складу американський класичний рецепт мафінів не вимагає.
  • Розкладаємо тісто по формах. Цього разу сповна заповнюємо силіконові, паперові або металеві ємності. Випікаємо до 15 хвилин (200 °C). Охолоджені вироби викладаємо на решітку.

Оскільки ми не пошкодували здоби, пишні булочки обзавелися апетитними «шапочками», з складок яких кокетливо визирають чорненькі з синюватим відтінком ягідки.

Дивіться також:  Курячі мафіни – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху