Пікантні гарбузове мафіни
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 100 г;
- імбир мелений, кориця, ванілін, мускатний горішок — по 10 г;
- розпушувач — 10 г;
- гвоздика, перець, сіль, сода — по щіпці;
- олія (оливкова або соняшникова) — 25 мл;
- цукор — 100 г;
- яйце;
- вершковий жир — 50 г;
- очищена гарбуз — 200 р.
Приготування:
- Викладаємо в чашу розм’якшене вершкове масло і цукор, ретельно збиваємо продукти міксером, включивши прилад на мінімальну швидкість.
- Дрібно натираємо гарбуз або подрібнюємо блендером. Поміщаємо шматочки овочів в вершкову суміш, добре перемішуємо компоненти до однорідної маси. Додаємо яйце, ретельно збиваємо складу віночком.
- В інший посуд просіваємо борошно, викладаємо сіль, соду, прянощі і спеції, все перемішуємо, потім вводимо у вершкову суміш, утворюючи однорідну масу без грудочок.
- Формочки змащуємо олією, викладаємо гарбузове тісто, відправляємо на 25 хвилин у піч (200 °C).
Готовий десерт можна заморозити, зберігши вироби до трьох місяців. Кілька хвилин перебування в духовці або мікрохвильовій печі поверне здобі її смак і чудовий вигляд.