Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Пікантні гарбузове мафіни

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 100 г;
  • імбир мелений, кориця, ванілін, мускатний горішок — по 10 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • гвоздика, перець, сіль, сода — по щіпці;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 25 мл;
  • цукор — 100 г;
  • яйце;
  • вершковий жир — 50 г;
  • очищена гарбуз — 200 р.

Приготування:

  • Викладаємо в чашу розм’якшене вершкове масло і цукор, ретельно збиваємо продукти міксером, включивши прилад на мінімальну швидкість.
  • Дрібно натираємо гарбуз або подрібнюємо блендером. Поміщаємо шматочки овочів в вершкову суміш, добре перемішуємо компоненти до однорідної маси. Додаємо яйце, ретельно збиваємо складу віночком.
  • В інший посуд просіваємо борошно, викладаємо сіль, соду, прянощі і спеції, все перемішуємо, потім вводимо у вершкову суміш, утворюючи однорідну масу без грудочок.
  • Формочки змащуємо олією, викладаємо гарбузове тісто, відправляємо на 25 хвилин у піч (200 °C).

Готовий десерт можна заморозити, зберігши вироби до трьох місяців. Кілька хвилин перебування в духовці або мікрохвильовій печі поверне здобі її смак і чудовий вигляд.

Дивіться також:  Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху