Готуємо кекси зі збитими вершками
Інгредієнти:
- масло вершкове — 200 г;
- яйце;
- звичайний цукор — 200 г;
- просеянная борошно — 500 г;
- йогурт (рідкий) або кефір — 500 мл;
- сода — 4 г;
- яблуко;
- розпушувач — 10 г;
- пудра цукрова — 2 склянки;
- барвник харчовий (рожевий або іншого кольору);
- сіль — 2 р.
Приготування:
- Очищені яблука (без серцевини) ріжемо тонкими часточками.
- У чашу поміщаємо яйце, цукровий пісок, йогурт. Вливаємо розтоплений вершковий жир (трохи охолоджений), з’єднуємо компоненти, залишаючи суміш в неоднорідному стані. Додаємо фрукти, перемішуємо масу.
- Наповнюємо формочки тестом (¾ об’єму стаканчика), випікаємо 25 хвилин до «засмаглого» види кексів.
Охолоджені вироби прикрашаємо цукровою пудрою, з’єднаної з барвником. Розкішний десерт готовий!