Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Готуємо кекси зі збитими вершками

Інгредієнти:

  • масло вершкове — 200 г;
  • яйце;
  • звичайний цукор — 200 г;
  • просеянная борошно — 500 г;
  • йогурт (рідкий) або кефір — 500 мл;
  • сода — 4 г;
  • яблуко;
  • розпушувач — 10 г;
  • пудра цукрова — 2 склянки;
  • барвник харчовий (рожевий або іншого кольору);
  • сіль — 2 р.

Приготування:

  • Очищені яблука (без серцевини) ріжемо тонкими часточками.
  • У чашу поміщаємо яйце, цукровий пісок, йогурт. Вливаємо розтоплений вершковий жир (трохи охолоджений), з’єднуємо компоненти, залишаючи суміш в неоднорідному стані. Додаємо фрукти, перемішуємо масу.
  • Наповнюємо формочки тестом (¾ об’єму стаканчика), випікаємо 25 хвилин до «засмаглого» види кексів.

Охолоджені вироби прикрашаємо цукровою пудрою, з’єднаної з барвником. Розкішний десерт готовий!

Дивіться також:  Рецепт мафінів з персиком і кремом
Прокрутка до верху