Мафіни з кавовим смаком
Інгредієнти:
- бальзам — 1 ч. л.;
- кави (еспрессо) — 60 мл;
- звичайний цукор — 50 г;
- яйце;
- борошно — 120 г;
- какао-порошок — 5 м;
- розпушувач — 3 г;
- олія оливок — 25 мл;
- ванілін, сіль (на кінчику ножа).
Приготування:
- Просіваємо борошно разом з розпушувачем і порошком какао, додаємо білий цукор і ванілін, перемішуємо продукти.
- Швидко збиваємо яйце, вводимо алкоголь (можна ароматизатор зі смаком коньяку або рому), охолоджений еспресо, масло оливок.
- З’єднуємо приготовані склади, силіконової лопаткою добре розмішуємо компоненти, відсаджуємо тісто в підготовлені формочки.
- Випікаємо здобу не більше чверті години (180 °C).