Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Сирні маффіни

Інгредієнти:

  • пачка розпушувача;
  • борошно — 300 г;
  • масло вершкове — 160 г;
  • звичайний цукор — 100 г;
  • свіжий сир — 300 г;
  • цедра лимона і ванілін;
  • яйце;
  • есенція апельсинова — 3 краплі.

Приготування:

  • Збиваємо білий цукор і яйце до пишної піни, додаємо розтоплене масло, приєднуємо сир, перемішуємо складу до однорідного стану.
  • Викладаємо в чашу просіяне борошно, розпушувач, ванілін і цедру, вводимо сипку масу в «рідку» основу, збиваємо здобу з допомогою міксера.
  • Наповнюємо формочки приготованим тістом на 2/3 об’єму ємностей, випікаємо до 30 хвилин (200 °C).

Рецепт сирного ласощі можна доповнити свіжими ягодами і збитими вершками. Кулінарна фантазія завжди доречна!

Дивіться також:  Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху