З фаршем та сиром
Класичний рецепт макаронів по-флотськи можна змінити, додавши йому відтінок французької кухні. Для цього буде потрібно трохи тертого сиру. У готовий фарш, підсмажену з цибулею і спеціями, покласти макарони, перемішати і відразу в гарячу масу внести стакан тертого твердого сиру. Сир має трохи подплавиться, тому потримайте каструлю трохи на найменшому вогні.
З рибним фаршем
Оригінальне блюдо вийде, якщо приготувати макарони по-флотськи з рибним фаршем.
Для нього підійде філе будь-якої риби, а можна поєднати в рівних пропорціях кальмара і кету.
Можна готувати і з будь-якої іншої морської риби, наприклад, підійде макрорус.
На 400 г риби береться стільки ж макаронів.
- Рибу провернути через м’ясорубку або дрібно нарізати кубиками.
- Покласти в обсмажену півкільцями цибулю і випарувати всю рідину.
- Приправте спеціями для риби, поперчити, посолити і в цю ароматну рибну масу покласти відварені ріжки або черепашки.
- Перемішати і подавати на стіл.