Класичний рецепт macaroon
- 2 яєчних білка;
- 200 г кокосових пластівців або стружки;
- 100 г цукру;
- 3 р мигдального екстракту (якщо немає можливості її придбати, підійде сухий ванілін або екстракт).
Як зробити макаруни:
- Включити духовку на 170 градусів. На деку розстелити пергамент і рівномірно розподілити кокос. Поставити в піч, щоб стружка трохи підсмажилася. Достатньо 3 хвилин.
- З яйця і цукор збити густу масу. У процесі вона трохи збільшиться в об’ємі, але не потрібно доводити її до пишноти, як крем для безе.
- Перемішати обсмажену стружку і крем, використовуючи лопатку. Вийде досить густа і трохи пориста структура.
- Деко покриваємо змазаним маслом пергаментом. Поверх розкладаємо сформовані вручну кокосові кульки, злегка приплюснувши їх. Ставимо заготовки в духовку приблизно на чверть години і випікаємо.
Макаруни знімаємо з дека, коли вони охолонуть.
На замітку. Якщо хочеться надати особливий смак кокосовому ласощів, на етапі збивання білкової маси додайте в неї кілька крапель лимонного соку, м’ятного екстракту або інший ароматичної добавки. Також допускається використання 1 – 2 крапель харчового барвника.