Макаруни – 6 рецептів, як приготувати смачні італійські тістечка в домашніх умовах

Класичний рецепт macaroon

  • 2 яєчних білка;
  • 200 г кокосових пластівців або стружки;
  • 100 г цукру;
  • 3 р мигдального екстракту (якщо немає можливості її придбати, підійде сухий ванілін або екстракт).

Як зробити макаруни:

  • Включити духовку на 170 градусів. На деку розстелити пергамент і рівномірно розподілити кокос. Поставити в піч, щоб стружка трохи підсмажилася. Достатньо 3 хвилин.
  • З яйця і цукор збити густу масу. У процесі вона трохи збільшиться в об’ємі, але не потрібно доводити її до пишноти, як крем для безе.
  • Перемішати обсмажену стружку і крем, використовуючи лопатку. Вийде досить густа і трохи пориста структура.
  • Деко покриваємо змазаним маслом пергаментом. Поверх розкладаємо сформовані вручну кокосові кульки, злегка приплюснувши їх. Ставимо заготовки в духовку приблизно на чверть години і випікаємо.

Макаруни знімаємо з дека, коли вони охолонуть.

На замітку. Якщо хочеться надати особливий смак кокосовому ласощів, на етапі збивання білкової маси додайте в неї кілька крапель лимонного соку, м’ятного екстракту або інший ароматичної добавки. Також допускається використання 1 – 2 крапель харчового барвника.

Дивіться також:  Торт «Сльози ангела» – 5 кращих покрокових рецептів
Прокрутка до верху