На італійської меренге
Для італійської меренги потрібно взяти наступні компоненти:
- 100 г яєчного білка;
- 200 г цукру;
- 100 мл води.
Приготування дуже просте:
- Першим ділом готуємо сироп, нагріваючи воду і розводячи в ній цукор. Сироп повинен закипіти, після чого можна вимкнути вогонь.
- Коли цукор повністю розчиниться, залишаємо склад, щоб його температура трохи знизилася.
- Тим часом збиваємо білки до м’яких піків.
- До цього часу сироп повинен трохи охолонути. Вливаємо його тонкою цівкою в білкову суміш і продовжуємо збивати. Вийде густа солодка маса з однорідною гладкою текстурою.
- Далі додаємо інші компоненти, в залежності від того, які макаруни планується приготувати – кокосову стружку, подрібнений горіх, мигдалеву борошно, барвники та ароматизатори.
Важливо! Для створення натурального смаку десерту потрібно підготувати суміш з 1 частини сухого компонента (борошна, крохмалю або альбуміну) і 9 частин вологого продукту (соку, фруктового пюре). Пропорції необхідно дотримуватись для того, щоб не порушити структуру меренги.