Італійські тістечка з шоколадним ганашем
Ідеальний шоколадний ганаш складається всього з двох компонентів:
- 100 г гіркого шоколаду;
- 200 мл вершків (від 33 %.
Сам крем нереально просто готується: потрібно просто в підігріті вершки викласти шматочки шоколаду. Потім, помішуючи, довести склад до однорідності. Маса не повинна бути гарячою, зробіть її приємно теплою.
При бажанні сформувати більш повітряну структуру, шоколадну масу збивають міксером. Однак перед цим важливо дати ганашу охолонути.
Готові макаруни залишається тільки покрити шоколадного ганаша і присипати пудрою або кокосовою стружкою.
На замітку. В шоколад можна додати дрібно роздавлений волоський горіх. Також можна поекспериментувати з самим шоколадом – використовувати молочний або білий. При цьому кількість вершків зменшити від вказаного в рецепті на 50 або 100 мл відповідно.