М’ятні макаруни
Тістечко макаруни з м’ятною ноткою:
- ⅓ Склянки кокосової стружки;
- таку ж кількість цукру;
- 1 ½ – 2 ст. л./з борошна;
- ½ Ч. л. ванілі або ванільного цукру;
- щіпка дрібної солі;
- 2 яєчних білка в сирому вигляді;
- ¼ Ч. л. м’ятного екстракту;
- шматочок масла для підготовки листа.
Приготування дуже швидке:
- Відразу ж ставимо за духовку на розігрів до 160 градусів.
- Деко або покриваємо пергаментом, змазаним маслом, або обробляємо маслом саму форму.
- Змішуємо в мисці всі сухі компоненти, добре розмішавши їх ложкою.
- Збиваємо білкову масу з м’ятною добавкою до повітряного стану і вводимо в неї суху масу, акуратно перемішуючи лопаткою до рівномірного розподілу продуктів.
- За допомогою ложки викладаємо невеликими кульками тісто на деко або пергамент.
- Печемо приблизно третину години.
За бажанням, готові охолоджені макаруни можна занурити в топлений шоколад. Вважається, що поєднання гіркого шоколаду і свіжої нотки м’яти дуже незвично і оригінально.