Лимонний десерт
Для крему:
- 1 лимонний плід;
- 1 лайм;
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- 80 г цукру;
- 2 яйця;
- 100 г м’якого масла.
Опис приготування:
- Цитрусові гарненько обполіскуємо, очищаємо від цедри. З м’якоті готуємо свіжий сік.
- В одній мисці з’єднуємо крохмаль з цукром і розвести соком. Ретельно розмішуємо, щоб сухі компоненти гарненько ввібрали вологу.
- Ставимо на водяну баню і прогріваємо, щоб у заготівлі розчинився цукор.
- Вбиваємо яйця по черзі, збиваючи вінчиком масу, не знімаючи з плити. Розмішуємо ще кілька хвилин і викладаємо масло.
- Масу знімаємо з вогню і швидко опрацьовуємо міксером. Потім даємо охолонути, затягуємо плівкою і охолоджуємо в холодильнику протягом кількох годин.