Макаруни – 6 рецептів, як приготувати смачні італійські тістечка в домашніх умовах

Макарун і макаронів, у чому відмінність

Багато хто чув і про макарунах, й про макарони. Через незнання можна припустити, що це одне і те ж, а відмінність у вимові викликано труднощами перекладу. Насправді, це зовсім різні десерти. Відмінність макарун і макаронів не лише в одній букві назви, але і в способі їх приготування, і в зовнішньому вигляді.

Якщо заглибитися в історію, з’ясується, що прабатько обох ласощів – просте італійське мигдальне печиво. Назва походить від італійського ammaccare, що в перекладі означає «здавити», «зім’яти».

Але з часом мигдальні коржі стали відомі всьому світу, особливо їх полюбили у Франції. На французький манер назва стала звучати makaron, а місцеві кулінари шляхом експериментів вдосконалили тісто, зробивши його повітряним і пишним, немов безе. Так з’явилися популярні на сьогоднішній день макарони – тістечко з двох вологих всередині, але хрусткі зовні печеньок з ідеально гладкою поверхнею, склеєних кремом.

Це цікаво. Тільки у французьких «Макдональдсах» можна зустріти десерт макарони.

А ось у Великобританії італійські тістечка називали makaroon. Надалі макаруни дуже полюбилися американцям і стали їх традиційним десертом в більшій частині кафетеріїв.

Виглядає макарун зовсім інакше – це хрустке, трохи щільне печиво. Ось тільки американці стали використовувати в якості основи кокосові пластівці, а іноді додають в них і колоті горішки. На відміну від свого родича, макаруни дуже ситні і більш щільні по структурі.

Дивіться також:  Вафлі домашні – сім рецептів у вафельниці
Прокрутка до верху