Макрель – що за риба, як приготувати? Смак, калорійність, 5 смачних рецептів приготування макрелі

Риба, смажена з рум’яною скоринкою

З ряду більше поживних страв варто виділити смажену макрель. Таке ласощі не залишить байдужим нікого. Ще в процесі приготування рідні неодноразово навідаються на кухню дізнатися, що ж таке ароматне готується на вечерю.

Список необхідних продуктів такий:

  • полукилограммовое філе макрелі;
  • одне яйце;
  • панірувальні сухарі – 1 ч. ложка;
  • майонез – 1 ст. ложка;
  • маргарин – 1 ст. ложка;
  • пів-лимона;
  • зелень за смаком;
  • одна щіпка солі.

Очищену і підготовлену рибу можна розділити на порції або ж смажити цілком.

Приготування складається з двох етапів.

  • Спочатку тушку опускаємо у збите яйце, потім в панірувальні сухарі і смажимо на маргарині. Вогонь краще зробити середній, щоб страва не згоріло і не залишилося сирим всередині.
  • Тим часом приступаємо до соусу. Для цього в окремому посуді змішуємо майонез, сік лимона, зелень і сіль. Ще кілька часточок лимона можна використовувати в якості прикраси.
Дивіться також:  М’ясо по-китайськи – 8 рецептів приготування