Манна каша – 6 рецептів як манку варити смачно!

Манна каша: користь і шкода

Якщо ще пару десятиліть тому рідка манна кашка використовувалася навіть для годування немовлят з самого народження замість грудного молока. Про те, що вона може бути шкідливою, ніхто навіть не замислювався.

Насправді вживати обговорюване блюдо корисно при проблемах з ШЛУНКОВО-кишкового тракту. В’язка субстанція обволікає кишечник і загоює в ньому тріщини. Правда, для такого ефекту її треба готувати прісної і на воді. Також манка здатна надовго насичувати людини енергією, захищати його від депресії і стресів.

Що стосується шкоди, то манна крупа, як будь крахмалистый продукт шкідлива людям, що страждають від захворювань дихальної системи. Вона сприяє підвищенню кількості слизу в легенях.

Крім того, таке блюдо не дає повноцінно засвоюватися кальцію. Саме тому її не рекомендують давати дітям молодше 2 років.

Дивіться також:  Як приготувати смачне картопляне пюре
Прокрутка до верху