Шоколадне ласощі
Інгредієнти: півлітра молока, 90 г манної крупи, 20-25 г вершкового масла, цукор-пісок за смаком, дрібку ванільного цукру, 80 г гіркого шоколаду, 1 ст. ложка коньяку.



Молоко добре підігрівається, у нього висипаються всі підготовлені сухі компоненти, крім манки. Відразу ж додається велика частина шоколаду, поламаного на дрібні шматочки, а також олію. Невелика кількість солодкого продукту залишається для оформлення вже готового ласощі.
При постійному перемішуванні суміш доводиться до кипіння. На цьому етапі всипається манна крупа. Заважати масу треба досить інтенсивно, щоб не з’являлися грудочки.
Вариться шоколадна каша 3-4 хвилини. Помішування при цьому не припиняється. У самому кінці варіння вливається коньяк. Він стане своєрідним підсилювачем смаку.
Охолоджена маса перекладається злегка змочену водою силіконову форму.
Пудинг прикрашається тертим шоколадом і відправляється для застигання на холод приблизно на годину.