Манний пудинг – 6 рецептів

Шоколадне ласощі

Інгредієнти: півлітра молока, 90 г манної крупи, 20-25 г вершкового масла, цукор-пісок за смаком, дрібку ванільного цукру, 80 г гіркого шоколаду, 1 ст. ложка коньяку.



  • Молоко добре підігрівається, у нього висипаються всі підготовлені сухі компоненти, крім манки. Відразу ж додається велика частина шоколаду, поламаного на дрібні шматочки, а також олію. Невелика кількість солодкого продукту залишається для оформлення вже готового ласощі.
  • При постійному перемішуванні суміш доводиться до кипіння. На цьому етапі всипається манна крупа. Заважати масу треба досить інтенсивно, щоб не з’являлися грудочки.
  • Вариться шоколадна каша 3-4 хвилини. Помішування при цьому не припиняється. У самому кінці варіння вливається коньяк. Він стане своєрідним підсилювачем смаку.
  • Охолоджена маса перекладається злегка змочену водою силіконову форму.
  • Пудинг прикрашається тертим шоколадом і відправляється для застигання на холод приблизно на годину.

    Дивіться також:  Гуляш із яловичини в мультиварці – 6 рецептів
    Прокрутка до верху