Як правильно і швидко ліпити манти?
Щоб максимально прискорити процес приготування обговорюваного страви, потрібно знати, як ліпити манти.
- З тіста зробити ковбаску і її порізати на невеликі шматочки.
- Кожен з них треба розкачати, наповнити начинкою і скріпити краї паралельно, спочатку з одного боку, а потім з іншого.
- Потім з’єднуються між собою бічні частини і дуже добре притискаються руками.
Скільки варити манти на пару?
Час приготування мант на пару становить у середньому 40-50 хвилин, але воно залежить від того, в чому саме відбувається процес і яка начинка.
- У мантоварке з м’ясною начинкою страва буде готове через 45 хвилин. А якщо всередині заготовок картоплю або гарбуз, то буде достатньо 30 хвилин.
- При готуванні в мультиварці може знадобитися близько 50 хвилин для м’яса і 30 хвилин для овочів.
- У пароварці м’ясні манти будуть готові через годину, а овочеві трохи швидше – через 40 хвилин.