Манти з гарбузом і м’ясом – 5 смачних покрокових рецептів приготування

Класичні манти з гарбузом і м’ясом

Класичні манти з гарбузом і м’ясом готуються на основі жирної м’ясної компонента, можна використовувати свинину або зробити складну начинку з двох і навіть трьох сортів, припустимо індички, телятини і баранини.

Гарбуз в поєднанні з цибулею додасть виробам покладену соковитість і допоможе розкритися аромату м’яса, доповнюючи і підсилюючи його, чудово підкреслюючи ніжність і відтіняючи спеції. Крім того поповнить організм вітамінами і мінералами.

Склад фаршу:

  • кілограм м’яса;
  • гарбуза – 200 грамів;
  • дві цибулини;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • сіль, чорний перець та інші спеції додаємо, пробуючи начинку на смак.

Приготування:

  • М’ясо дрібно нарізати ножем, або прокрутити через м’ясорубку, використовуючи велику решітку. Гарбуз і цибулю нарізати дрібним кубиком, часник порізати дуже дрібно.
  • Все змішати в глибокій мисці, посолити і внести спеції за смаком, ретельно вимішати.
  • Тісто дістати з холодильника і розкачати в тонкий сочень, нарізати кружечками діаметром десяток сантиметрів або трохи більше.
  • Викласти на підготовлені кружальця начинку і сформувати манти гарної округлої форми з невеликими отворами у верхній частині.
  • Змастити деко пароварки будь-яким маслом і помістити на них вироби.
  • Варити приблизно 50 хвилин.
  • Викласти в широку тарілку і подати гарячими.

В якості соусу підійде все, що ви любите – кетчуп, майонез, сметана або вершкове масло. Для краси і апетиту можна посипати дрібно порізаної зеленню.

Дивіться також:  Тушонка з свинини в домашніх умовах – 7 рецептів приготування в мультиварці, в автоклаві, в духовці, в каструлі і в скороварці