Класичні манти з гарбузом і м’ясом
Класичні манти з гарбузом і м’ясом готуються на основі жирної м’ясної компонента, можна використовувати свинину або зробити складну начинку з двох і навіть трьох сортів, припустимо індички, телятини і баранини.
Гарбуз в поєднанні з цибулею додасть виробам покладену соковитість і допоможе розкритися аромату м’яса, доповнюючи і підсилюючи його, чудово підкреслюючи ніжність і відтіняючи спеції. Крім того поповнить організм вітамінами і мінералами.
Склад фаршу:
- кілограм м’яса;
- гарбуза – 200 грамів;
- дві цибулини;
- п’ять зубчиків часнику;
- сіль, чорний перець та інші спеції додаємо, пробуючи начинку на смак.
Приготування:
- М’ясо дрібно нарізати ножем, або прокрутити через м’ясорубку, використовуючи велику решітку. Гарбуз і цибулю нарізати дрібним кубиком, часник порізати дуже дрібно.
- Все змішати в глибокій мисці, посолити і внести спеції за смаком, ретельно вимішати.
- Тісто дістати з холодильника і розкачати в тонкий сочень, нарізати кружечками діаметром десяток сантиметрів або трохи більше.
- Викласти на підготовлені кружальця начинку і сформувати манти гарної округлої форми з невеликими отворами у верхній частині.
- Змастити деко пароварки будь-яким маслом і помістити на них вироби.
- Варити приблизно 50 хвилин.
- Викласти в широку тарілку і подати гарячими.
В якості соусу підійде все, що ви любите – кетчуп, майонез, сметана або вершкове масло. Для краси і апетиту можна посипати дрібно порізаної зеленню.