Манти з гарбузом у домашніх умовах
Манти з гарбузом у домашніх умовах – це оригінальна страва, до процесу ліплення якої можна залучити всю сім’ю, включаючи дітей та весело провести час, паралельно готуючи неймовірно смачний та ароматний обід, який подарує вам справжню гастрономічну насолоду!
Час приготування – 2 год.
Час приготування – 20-25 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Мука – 450 гр.
- Вода – 210 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Гарбуз – 400 грн.
- Баранина – 200 гр.
- Яловичина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Соус бальзамический – 1 ст.л.
- Олія вершкове – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: просіємо муку|борошно| і посередині робимо поглиблення, вбиваємо яйце, насипаємо сіль і починаємо змішування, поступово вливаючи воду. Еластичне тісто поміщаємо в пакет і залишаємо за кімнатної температури на 1 годину.
Крок 2. Гарбуз, баранину, яловичину та одну цибулину ріжемо максимально дрібними кубиками. Другу головку цибулі пропускаємо через ґрати м’ясорубки з дрібними отворами.
Крок 3. До гарбуза відправляємо сіль, бальзамічний соус, мелений перець – перемішуємо та з’єднуємо з м’ясом та рубаною цибулею. Даємо настоятися протягом 15 хвилин.
Крок 4. Відокремлюємо від тесту невеликі шматочки і розкочуємо у великі кола, розкладаємо начинку та надаємо бажану форму.
Крок 5. Перекладаємо манти на решітку мантоварки або пароварки та готуємо 45 хвилин.
Крок 6. Відразу подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!