Рецепт з лимоном
Рецепт стає дуже актуальним у період пікніків.
Щоб замаринувати курку для шашлику з пікантним цитрусовим акцентом, необхідні:
- 100 мл соєвого соусу;
- 3 цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- лимон;
- 15 мл гірчиці;
- 30 г цукру;
- мелений перець і трохи «курячої» приправи.
Покрокова інструкція приготування:
- Часникові зубки очищаються і давляться за допомогою землянки
- Очищені цибулини шинкують тонкими кільцями, які при бажанні можна розділити на половинки.
- З лимона вичавлюється сік, яким сбрызгивается овочева суміш з лука і часнику.
- Далі додається гірчиця, цукор і соєвий соус.
- Готовим маринадом натираються нарізані шматочки курячого м’яса, які викладаються в миску і відправляються в холод на 2 – 8 годин.
Замариноване таким способом м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.
Маринад з соєвим соусом – це чудове рішення, яке надасть курці насичений смак, властивий азіатським стравам, що давно підкорили серця європейців.