Незвичайний імбирно-м’ятний маринад
Попри таку назву, маринад виходить легким і надає страві свіжість.
Необхідні продукти:
- корінь імбиру свіжий;
- щіпка солі;
- 40 грам листя м’яти;
- оливкова олія – 2 великі ложки.
Процес приготування:
- Корінь імбиру очищаємо, промиваємо, даємо йому обсохнути, а потім подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Корінь потрібен невеликий – близько п’яти сантиметрів завдовжки.
- Свіжі листочки м’яти спочатку наріжте на шматочки, потім викладіть до імбиру і розітріть чим-небудь важким.
- До цих інгредієнтів влийте оливкове масло, посоліть і все ретельно перемішайте.
- Готовим маринадом потрібно обмазати всю рибу. За смаком, в неї всередину можна покласти кілька шматочків лимона і гілочок м’яти. Так само залиште трохи соусу, їм буде добре полити рибу зверху ще раз, перед випіканням.