Як замаринувати свіжоморожену скумбрію?
Вам знадобиться:
- масло рослинне – 30 мл;
- цукровий пісок – 8 гр;
- скумбрія свіжоморожена – 3 шт.;
- лаврушка – 2 листочка;
- три часникового зубчики;
- перець запашний – 10 гр;
- цибулини – 3 шт.;
- оцет – 45 гр;
- сіль – 15 гр;
- червоний і чорний мелений перець за смаком.
Поетапне приготування:
- Дістаємо морожений продукт. Чекаємо, поки він розтане настільки, щоб його можна було порізати.
- Виймаємо внутрішні органи, прибираємо хвіст з головою і плавниками.
- Шаткуємо тушки на рівні шматочки. Вони виходять ідеальними завдяки середньо замороженому станом скумбрії.
- Цибулю з часником позбавляємо від лушпиння.
- Шаткуємо цибулину на товсті півкільця, а часник подрібнюємо в крихту.
- Готуємо маринад для скумбрії. Для цього в ємність з оцтом наливаємо рослинне масло, додаємо лаврове листя, насипаємо сіль, перець і цукор. Все перемішуємо.
- Рибні шматочки викладаємо в просторий посуд, насипаємо подрібнені овочі і заливаємо все приготованим маринадом.
- Ємність прибираємо в холодильник на 14 годин.