З гірчицею
Щоб смак страви вийшов більш пікантним, в тісто можна додати трохи гірчиці (порошку, зерен або готового соусу).
Для одного з варіантів знадобиться:
- 8 варених яєць;
- 200 грам цукру;
- півтора склянки білого оцту;
- по 1 столовій ложці часникового і цибульного порошку;
- 15 грам солі;
- 35-40 грамів сухої гірчиці;
- 1-2 грама (щіпка) куркуми.
Методика приготування:
- Яйця очистити і укласти в банку.
- Всі інші компоненти помістити в каструлю, перемішати і трохи підігріти (ні в якому разі не кип’ятити).
- Яйця залити свіжим маринадом і закатати.
- Зберігати в прохолодному місці 4 дні.
В результаті виходять мариновані яйця яскраво жовтого кольору із-за наявності в складі куркуми) з приємним гірчичним ароматом.