Як смачно приготувати на грилі?
Принадність даного рецепта полягає в тому, що використовується мармурове м’ясо, яке саме по собі виходить найніжнішим.
Інгредієнти:
- морська сіль – 0,5 ч. ложки;
- мармуровий стейк – 4 шт.;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
- оливкова олія – 2 ст. ложки.
Соус:
- бальзамічний оцет – 1 ст. ложка;
- мелений чилі анчо – 2 ч. ложки;
- міцний натуральна кава – 4 ст. ложки;
- коричневий цукор – 1 ст. ложка;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- цибулю-шалот – 2 ч. ложки дрібно порубаний;
- часник – 1 зубчик, видавлений через прес;
- кетчуп – 125 мл
Приготування:
- Взяти каструльку. Помістити масло. Розтопити. Закинути цибулю. Засмажити. Потрібно три хвилини. Помістити часник. Пасерувати хвилину. Помістити продукти, що залишилися, для соусу. Потомити вісім хвилин. Заважати необхідно постійно. Маса повинна загуснути.
- Промити м’ясо. Просушити. Використовуйте паперовий рушник.
- Промазати стейк оливковою олією. Це допоможе не прилипнути до решітці. Підсолити. Присипати перцем. Натерти. Дати полежати півгодини.
- Нагріти гриль. Помістити м’ясо по діагоналі. Кут нахилу 45 градусів. Смажити під кришкою і використовувати режим сильного жару.
- Через пару хвилин взяти щипці і перевернути м’ясо. Повернути під кутом 90 градусів. Накрити кришкою. Потомити дві хвилини.
- Далі засмажити до бажаного рівня готовності.
- Прибрати з гриля. Помістити в миску. Полити соусом.