Мармурова яловичина – 10 рецептів приготування

Як смачно приготувати на грилі?

Принадність даного рецепта полягає в тому, що використовується мармурове м’ясо, яке саме по собі виходить найніжнішим.

Інгредієнти:

  • морська сіль – 0,5 ч. ложки;
  • мармуровий стейк – 4 шт.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки.

Соус:

  • бальзамічний оцет – 1 ст. ложка;
  • мелений чилі анчо – 2 ч. ложки;
  • міцний натуральна кава – 4 ст. ложки;
  • коричневий цукор – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • цибулю-шалот – 2 ч. ложки дрібно порубаний;
  • часник – 1 зубчик, видавлений через прес;
  • кетчуп – 125 мл

Приготування:

  • Взяти каструльку. Помістити масло. Розтопити. Закинути цибулю. Засмажити. Потрібно три хвилини. Помістити часник. Пасерувати хвилину. Помістити продукти, що залишилися, для соусу. Потомити вісім хвилин. Заважати необхідно постійно. Маса повинна загуснути.
  • Промити м’ясо. Просушити. Використовуйте паперовий рушник.
  • Промазати стейк оливковою олією. Це допоможе не прилипнути до решітці. Підсолити. Присипати перцем. Натерти. Дати полежати півгодини.
  • Нагріти гриль. Помістити м’ясо по діагоналі. Кут нахилу 45 градусів. Смажити під кришкою і використовувати режим сильного жару.
  • Через пару хвилин взяти щипці і перевернути м’ясо. Повернути під кутом 90 градусів. Накрити кришкою. Потомити дві хвилини.
  • Далі засмажити до бажаного рівня готовності.
  • Прибрати з гриля. Помістити в миску. Полити соусом.
Дивіться також:  Червона сочевиця – 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху