Мармурова яловичина – 10 рецептів приготування

Стейк «Нью-Йорк»

Ще один з популярних варіантів. У цього стейка досить виражений присмак яловичини. Тому вважається, що це м’ясо істинно чоловіче. Приготувати мармурову яловичину на сковороді дуже просто, якщо дотримуватися простих рекомендацій.

Інгредієнти:

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • гірчиця – 1 ч. ложка діжонська;
  • стейк мармурової яловичини – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • бальзамічний оцет – 2 ст. ложки;
  • чорний перець мелений;
  • соус ворчестер – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Взяти пакет. Влити оцет, соуси. Перемішати.
  • Додати гірчицю. Порубати дрібно часникові зубки. Відправити в пакет. Насипати перець. Струсити пакет. Помістити стейки. Щільно закрити. Заховати в холодильник. Витримати кілька годин.
  • Дістати пакет з м’ясним продуктом. Дати полежати на столі півгодини.
  • Підготувати сковорідку, в якій товсте дно. Нагріти.
  • Взяти паперовий рушник і промокнути м’ясо. Змастити маслом. Покласти у сковорідку.
  • В процесі обсмажування не можна чіпати стейки і сковорідку. Не намагайтеся посунути м’ясні шматки і перевернути їх. Поверхня стейків повинна схопитися, з’явиться кірочка, яка запобігає витіканню соку. Потрібно чотири хвилини.
  • Взяти щипці. Перевернути. Можна використовувати для цієї мети ніж або вилку. Поверхня потрібна неушкоджена. Засмажувати чотири хвилини.
  • Вийде середня ступінь засмажки. Якщо любите більше просмажене м’ясо, то слід готувати на пару хвилин більше.
Дивіться також:  Курячі серця – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху