Стейк «Нью-Йорк»
Ще один з популярних варіантів. У цього стейка досить виражений присмак яловичини. Тому вважається, що це м’ясо істинно чоловіче. Приготувати мармурову яловичину на сковороді дуже просто, якщо дотримуватися простих рекомендацій.
Інгредієнти:
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- гірчиця – 1 ч. ложка діжонська;
- стейк мармурової яловичини – 2 шт.;
- часник – 2 зубки;
- соєвий соус – 2 ст. ложки;
- бальзамічний оцет – 2 ст. ложки;
- чорний перець мелений;
- соус ворчестер – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Взяти пакет. Влити оцет, соуси. Перемішати.
- Додати гірчицю. Порубати дрібно часникові зубки. Відправити в пакет. Насипати перець. Струсити пакет. Помістити стейки. Щільно закрити. Заховати в холодильник. Витримати кілька годин.
- Дістати пакет з м’ясним продуктом. Дати полежати на столі півгодини.
- Підготувати сковорідку, в якій товсте дно. Нагріти.
- Взяти паперовий рушник і промокнути м’ясо. Змастити маслом. Покласти у сковорідку.
- В процесі обсмажування не можна чіпати стейки і сковорідку. Не намагайтеся посунути м’ясні шматки і перевернути їх. Поверхня стейків повинна схопитися, з’явиться кірочка, яка запобігає витіканню соку. Потрібно чотири хвилини.
- Взяти щипці. Перевернути. Можна використовувати для цієї мети ніж або вилку. Поверхня потрібна неушкоджена. Засмажувати чотири хвилини.
- Вийде середня ступінь засмажки. Якщо любите більше просмажене м’ясо, то слід готувати на пару хвилин більше.