Тибон стейки в маринаді
Ще одна смачна варіація приготування. Масивний шматок м’яса виходить без крові, м’яким і ніжним.
Інгредієнти:
- чорний перець – 0,3 ч. ложки;
- часник – 14 зубков;
- стейк тибон – 700 г (2 шт.);
- велика сіль;
- вершкове масло – 120 г;
- гілочки чебрецю – 10 г;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Загорнути в плівку м’ясної шматок. Прибрати в холод на добу.
- Зняти плівку. Засипати сіллю. Витримати вісім хвилин.
- Нарізати на часточки зубки часникові. Порубати лимон.
- Розтопити вершкове масло в сковорідці (80 г). Помістити часник. Засмажити.
- Викласти чебрець. Додати лимон. Обсмажити. Потрібно п’ять хвилин. Готувати на великому вогні.
- Чебрець дістати. Інші продукти збити блендером.
- Вершковим маслом, що залишилося, намазати стейки.
- Помістити в гарячу сковорідку. Засмажити. Знадобиться три хвилини. Перевернути. Засмажити.
- Перекласти в сотейник. Полити соусом. Відправити в духову піч, яка прогріта до 190 градусів. Потримати 10 хвилин.
- Дістати. Накрити сотейник фольгою. Настояти вісім хвилин.