Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Як зробити фігурки з марципана своїми руками

Зробити фігурки з марципана зовсім нескладно. Напевно ви пам’ятаєте принцип ліплення з пластиліну в дитячому саду. Так от, мигдальний маса приблизно така ж по консистенції і властивостями, тільки їстівна.

Ознайомтеся з деякими нюансами, увімкніть фантазію і приступайте до створення шедеврів.

  • Не мніть масу занадто довго, інакше вона більше не підійде для подальшого використання.
  • Для зміни кольору складу можна застосовувати харчові барвники. Вводити їх слід спочатку в маленький шматочок невеликими порціями, поступово змішуючи з іншою частиною і доводячи до потрібного відтінку.

Є секрети обробки марципана для отримання максимальної схожості з продуктами.

  • Так, наприклад, щоб вийшла кірка, як у лимона, поверхню марципанової заготовки потрібно злегка відшліфувати теркою.
  • Заготівлю полуниці спочатку тримають на пару (пара дає гладкість), а потім теж трохи натирають.
  • Зерна можна зімітувати невеликими шматочками горіхів.
  • Щоб отримати марципанову «картоплю», її не просто потрібно включити з тіста, але ще й опустити в порошок какао, а паличкою спорудити «вічка».
  • Якщо ви хочете змайструвати капусту, то спочатку марципан фарбується, потім розкочується на кілька пластів, які згортаються в «качан».
Дивіться також:  Прикраса тортів – 10 способів прикрасити торт своїми руками в домашніх умовах
Прокрутка до верху