Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Домашній торт марципановий

Це ласощі, яке обов’язково сподобається всій родині і відмінно підійде для свята.

Необхідні продукти:

  • 100 грам цукрової пудри;
  • чотири яйця;
  • 0,6 літра вершків;
  • щіпка солі;
  • ложечка розпушувача;
  • 120 грам цукру;
  • 0,35 кг маси марципанової;
  • дві пачки ванільного цукру;
  • 0,2 кг горіхів;
  • дві упаковки згущувача для вершків;
  • 120 грам борошна.

Процес приготування:

  • З’єднайте трохи солі, три великих ложки води і білки збийте до піни.
  • Після цього введіть пачку ванільного цукру, 0,1 кг цукру-піску, жовтки, розпушувач з борошном і все ретельно перемішайте.
  • Отриману суміш перекладаємо у форму і запікаємо при 200 градусах приблизно 25 хвилин до рум’яності. Потім розділяємо заготовку на дві частини і залишаємо до повного охолодження.
  • Цукор, що залишився перемішуємо з другої пачкою ванільного цукру і з загусником. Починаємо збивати вершки і засипаємо в них цю суху суміш, поки не утворюються піки.
  • Третина отриманої маси відкладаємо, а в іншу частину додаємо подрібнені горіхи. Перемішуємо і заливаємо готовим складом перший корж.
  • Зверху кладемо другий корж, який промазуємо попередньо відкладеної частиною вершків.
  • Марципан з’єднуємо з цукровою пудрою, вимішуємо до однорідності, розгортаємо в пласт і переносимо на коржі, рівномірно розподіляючи. Залишилося тільки готовий торт прикрасити по своєму смаку і дати йому постояти в холодильнику.
Дивіться також:  Тісто на вафлі – 9 рецептів тіста для вафель вафельниці
Прокрутка до верху