Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Цукерки з марципана

Необхідні продукти:

  • 30 грам шоколаду;
  • три перепелиних яйця;
  • 0,1 кг цукрової пудри;
  • 5 мл білого рому;
  • 0,15 кг мигдалю.

Заливаємо горіхи спочатку гарячою водою, потім холодною і легко очищаємо від шкірки. Як тільки мигдаль підсохне, подрібнюємо його будь-яким способом.

Процес приготування:

  • Змішуємо отриману горіхову борошно з цукровою пудрою, додаємо ром або ванільну есенцію, а також яєчні білки, які можна замінити молоком.
  • Ретельно вимішуємо масу, розподіляємо на частини, з яких формуємо кульки.
  • Їх можна покрити шоколадом, змішати з кокосовою стружкою або помістити всередину ягідку — фантазуйте!

Марципан – дуже пластична і податлива маса. Спочатку процес може здатися складним, але вже через деякий час ви зможете відчути себе справжнім кондитером.

Дивіться також:  Пиріг на кефірі в мультиварці – 8 смачних рецептів
Прокрутка до верху