Крем масляний – основний рецепт
Час приготування: 20 хв.
Кількість: 400 р.
Інгредієнти:
- • Вершкове масло – 250 г;
- • Цукрова пудра – 500 г;
- • Молоко – 3 ст. л.;
- • Ванільний цукор або екстракт– 1 ч. л.
Покрокове приготування:
Крок 1. Беремо вершкове масло кімнатної температури, добре розм’якшуємо його і починаємо протягом 3 хвилин збивати міксером до утворення пишної маси. Швидкість роботи міксера вибираємо середню.
Крок 2. Додаємо до збитого масла третину цукрової пудри і починаємо збивати на мінімальній швидкості 2 хвилини. Далі, швидкість роботи міксера поступово збільшуємо до максимальної і збиваємо масу ще близько 2 хвилин.
Крок 3. Продовжуємо поступово додавати залишилися дві третини пудри тим же способом і в кінці збиваємо масу протягом 4 хвилин.
Крок 4. Вливаємо молоко і ванільний цукор або екстракт і на мінімумі місимо наш майбутній крем. Збільшуємо швидкість і продовжуємо замішувати ще 3 хвилини. По консистенції наша маса повинна бути легкою, ніжною і соковитою. Спробуйте її легенько лопаткою, вона повинна бути трохи тягучим і залишати на поверхні піки.
Крок 5. Якщо ви не збираєтеся використовувати крем відразу після приготування, перекладіть його в контейнер з щільною кришкою або в будь-яку іншу посуд, що герметично закривається і поставте холодильник. Крем можна зберігати до 3 днів.
Кілька порад при приготуванні масляного крему:
Як ми бачимо, готувати масляний крем досить просто, а зробити його фруктовим або кольоровим ще простіше!
Підказки:
Для створення прикрас з масляного крему на своїх виробах використовуйте кондитерський шприц.
Вперед, до нових обріїв…і приємного чаювання!