Медальйони з індички зі сметаною
Чарівний смак м’яса птиці особливо яскраво виявляється в гармонійному «союзі» з кисломолочним продуктом. Індичка в густому сметанному соусі — чудова страва для ситного обіду.
Набір продуктів:
- цибуля-ріпка;
- оцет яблучний — 10 мл;
- медальйони з м’яса птиці — 600 г;
- свіжа сметана — 50 г;
- часникові зубки — 3 шт.;
- гірчиця — 10 г;
- суха суміш «Аджика», куркума, трави прованські — склад підбираємо за уподобанням;
- лист лавра, перець пекучий.
Послідовність приготування:
- Спочатку оформляємо маринад. Для цього нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, очищений від лушпиння. Поміщаємо частини овоча на дно чаші, приєднуємо тонко нарізані часникові зубки, суміш сухих прянощів, лист лавра.
- Медальйони з індички можна купити у вигляді напівфабрикату. Якщо в нашому розпорядженні виявилося філе або грудка птиці, добре промиваємо продукт, просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо круглими скибочками. Легко відбиваємо заготовки, використовуючи ребро долоні. Прекрасний спосіб делікатної обробки м’яса!
- Викладаємо виготовлені «прикраси» на цибульну суміш, збризкуємо продукти яблучним оцтом, залишаємо на годину просочуватися ароматом спецій і прянощів.
- Поміщаємо пласти індички на розігріту сковороду з антипригарним покриттям. У такому посуді всі сторони м’яса чудово підсмажаться без додавання жиру. Швидко і дуже корисно!
- Коли медальйони отримають рум’яну «ограновування», приєднуємо до них весь склад маринаду. Тушкуємо м’ясо до майже готового стану, потім присмачую гірчицею і домашньою сметаною. Перемішуємо компоненти страви, нагріваємо шматочки індички в апетитному соусі ще кілька хвилин.
Ласі шматочки м’яса не отримали букет — цілий оберемок вишуканих смаків і тонких ароматів!