Медальйони з індички – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді

Медальйони з індички зі сметаною

Чарівний смак м’яса птиці особливо яскраво виявляється в гармонійному «союзі» з кисломолочним продуктом. Індичка в густому сметанному соусі — чудова страва для ситного обіду.

Набір продуктів:

  • цибуля-ріпка;
  • оцет яблучний — 10 мл;
  • медальйони з м’яса птиці — 600 г;
  • свіжа сметана — 50 г;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • гірчиця — 10 г;
  • суха суміш «Аджика», куркума, трави прованські — склад підбираємо за уподобанням;
  • лист лавра, перець пекучий.

Послідовність приготування:

  • Спочатку оформляємо маринад. Для цього нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, очищений від лушпиння. Поміщаємо частини овоча на дно чаші, приєднуємо тонко нарізані часникові зубки, суміш сухих прянощів, лист лавра.
  • Медальйони з індички можна купити у вигляді напівфабрикату. Якщо в нашому розпорядженні виявилося філе або грудка птиці, добре промиваємо продукт, просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо круглими скибочками. Легко відбиваємо заготовки, використовуючи ребро долоні. Прекрасний спосіб делікатної обробки м’яса!
  • Викладаємо виготовлені «прикраси» на цибульну суміш, збризкуємо продукти яблучним оцтом, залишаємо на годину просочуватися ароматом спецій і прянощів.
  • Поміщаємо пласти індички на розігріту сковороду з антипригарним покриттям. У такому посуді всі сторони м’яса чудово підсмажаться без додавання жиру. Швидко і дуже корисно!
  • Коли медальйони отримають рум’яну «ограновування», приєднуємо до них весь склад маринаду. Тушкуємо м’ясо до майже готового стану, потім присмачую гірчицею і домашньою сметаною. Перемішуємо компоненти страви, нагріваємо шматочки індички в апетитному соусі ще кілька хвилин.

Ласі шматочки м’яса не отримали букет — цілий оберемок вишуканих смаків і тонких ароматів!

Дивіться також:  Гарнір до риби – 7 рецептів приготування