Секрети, як приготувати медальйони ніжними і м’якими
Щоб приготувати медальйони з яловичини ніжними і м’якими, необхідно знати невеликі секрети:
- При купівлі м’яса важливо віддавати перевагу молодий яловичині, так як вона не буде жорсткою. Також необхідно звертати увагу на колір м’яса, його запах і пружність. Якісна яловичина буде рожевого і червоного кольору, вона добре відновлює свою форму після стискання, а також має приємний запах.
- При нарізці м’яса необхідно дотримуватися пропорції. Медальйони виходити найбільш соковитими, якщо будуть нарізані товщиною до 2 див.
- Яловичину слід добре відбити і заправити маринадом. В якості заміни маринаду відмінно послужить лимонний сік.
- Час смаження медальйонів має коливатися від 3 до 5 хвилин на кожну сторону. Щоб не пересушити м’ясо під час смаження, до нього краще додавати вершковий соус.
- Щоб медальйони залишалися соковитими, солити їх рекомендується в кінці смаження. Також не слід додавати сіль безпосередньо в маринад.
Медальйони з яловичини мають божественним смаком і завжди виходять соковитими і м’якими, якщо дотримувати всі рекомендації по їх приготуванню.