Медовий бісквітний торт: рецепт
Ось готовий медовий бісквіт повністю охолов, що ж робити з ним далі? Можна просто нарізати на порційні шматки й з’їсти з чаєм. Можливий і інший варіант – зробити з нього смачний бісквітний торт медовий.
Для цього потрібно буде лише приготувати один з варіантів крему і перемазати ним розрізаний на тонкі коржі бісквіт. Коровай на меду має один невеликий недолік: така випічка часто виходить трохи гумовою. Виправити це допоможе крем, здатний добре просочити коржі.
До таких прошаркам відносяться сметанний і заварний крем. Саме вони найчастіше і використовуються в медових тортах.
Для сметанного крему слід взяти:
- 1000 мл густої домашньої сметани (можна замінити аналогічною кількістю відваженого магазинної);
- 250 г кристалічного цукру або цукрової пудри.
Приготування:
Любителі солодкого оцінять смачний медовий торт, прослоенний заварним кремом з вареним згущеним молоком.
Для нього знадобиться:
- 500 мл молока;
- 120 г борошна;
- 200 г цукру;
- 20 г ванільного цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 200 р вареного згущеного молока.
Як приготувати крем:
Бісквіт, приготований з додаванням меду, добре ріжеться, практично не кришиться, тому його дуже легко можна розрізати на тонкі пласти. Оптимальна товщина коржів для просочування буде дорівнює 2-2,5 см.