Медовий бісквіт – 9 смачних рецептів в домашніх умовах

Медовий бісквітний торт: рецепт

Ось готовий медовий бісквіт повністю охолов, що ж робити з ним далі? Можна просто нарізати на порційні шматки й з’їсти з чаєм. Можливий і інший варіант – зробити з нього смачний бісквітний торт медовий.

Для цього потрібно буде лише приготувати один з варіантів крему і перемазати ним розрізаний на тонкі коржі бісквіт. Коровай на меду має один невеликий недолік: така випічка часто виходить трохи гумовою. Виправити це допоможе крем, здатний добре просочити коржі.

До таких прошаркам відносяться сметанний і заварний крем. Саме вони найчастіше і використовуються в медових тортах.

Для сметанного крему слід взяти:

  • 1000 мл густої домашньої сметани (можна замінити аналогічною кількістю відваженого магазинної);
  • 250 г кристалічного цукру або цукрової пудри.

Приготування:

  • Охолоджену сметану добре збити міксером разом з цукром або цукровою пудрою.
  • Готовим кремом перемазати окремо спечені коржі або один великий, розрізаний на пласти. Цей крем і бісквіт добре поєднуються з чорносливом, тому його можна покласти між коржами, перекрутивши на м’ясорубку або нарізавши невеликими шматочками.
  • Любителі солодкого оцінять смачний медовий торт, прослоенний заварним кремом з вареним згущеним молоком.

    Для нього знадобиться:

    • 500 мл молока;
    • 120 г борошна;
    • 200 г цукру;
    • 20 г ванільного цукру;
    • 200 г вершкового масла;
    • 200 р вареного згущеного молока.

    Як приготувати крем:

  • Поставити молоко на вогонь, відразу всипати борошно і прямо на вогні збивати міксером на мінімальній швидкості. Так в кремі не буде грудочок.
  • Коли молоко загусне, зняти каструлю з вогню і остудити її вміст до 40-50 градусів. Потім вмішати по черзі в крем, збиваючи міксером, м’яке вершкове масло, обидва види цукру і варене згущене молоко.
  • Готовим кремом перемазати коржі медового бісквіта. Після того, як випічка просочиться, медовий бісквітний торт готовий.
  • Дивіться також:  Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

    Бісквіт, приготований з додаванням меду, добре ріжеться, практично не кришиться, тому його дуже легко можна розрізати на тонкі пласти. Оптимальна товщина коржів для просочування буде дорівнює 2-2,5 см.